Tilbage til Amager / Back to Amager

Spinat risotto m. rødbedesalat og kylling / Spinach risotto w. beetrootsalad and chicken

Mmmh… Jeg har haft den største craving efter risotto i laaaang tid og endelig fik jeg det lavet. Den første risotto, jeg lavede (den første i hele mit liv), var en champagne risotto (opskrift kommer senere), og den anden jeg lavede, var en spinat risotto. Den får i her 😀

Til 4 personer.

IMG_7465

Det skal du bruge til risotto med spinat 

  • 500 g. risotto ris (almindelige kan også bruges)
  • Ca. 8 dl. boullion
  • 1 stort løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • Ca. 1,5 dl hvidvin
  • En pose frosen spinat / en pakke frisk spinat
  • Olivenolie
  • 90 g. parmesan ost

Sådan gør du med risotto med spinat 

Opvarm olien i en gryde. Snit løg og hvidløg og svits dem i olien. Tilsæt spinaten og opvarm indtil det er tøet op / blevet smattet.

I mellem tiden kog da noget vand og tilsæt boullion, så den er klar til at komme ned til risene.

Tilsæt risene og lad dem stege sammen med det andet i 2-3 min., så risene siger noget af fedtstoffet.

Tilsæt hvidvinen og rør konstant i risene med en træske, indtil risene har suget alt hvidvinen.

Tilsæt nu ALT boullionen og bliv ved med at rør indtil risene har suget det hele til sig. Hvis risene stadig er lidt høre, så lav noget mere boullion og hæld i, indtil de har fået den rigtige konsistens.

Når risene har fået den rigtige konsistens, tag da gryden af varmen og tilsæt parmesan osten. Rør godt rundt indtil osten er smeltet sammen med risene. Og voila! Nu har du en super lækker – og virkelig nem – risotto med spinat 😉

Det skal du bruge til kyllingen 

  • 500 g. kyllingebryst
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. soya
  • 1/2 citron (saften herfra)
  • Salt og peber (efter smag)

Sådan gør du med kyllingen 

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og læg kyllingebrysterne heri. Lad dem stå så længe du kan i køleskabet og steg dem så på panden 5-10 min. inden din risotto er færdig.

Det skal du bruge til rødbedesalaten 

IMG_7454

  • 3 rødbeder
  • 1/2 pose nødder (salatblanding)
  • 1 æble
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 spsk. balsamico
  • Lidt citron saft (efter smag)
  • Salt og peber (efter smag)

Sådan gør du med rødbedesalaten 

Skyl og skræl rødbederne og riv dem groft. Skær æblet ud i små firkanter og bland det sammen med rødbederne.

Bland olivenolie, balsamico, citron, salt og peber i en lille skål og hæld over salaten.

Hæld til sidst nødderne over.

Vær’ så god! Så har i en rigtig lækker, mættende og god (og nem) aftensmad 😀

//ENGLISH// 

Mmmh .. I’ve had the biggest craving for risotto for a loooong time and I finally got to make it. The first risotto I made (the first in my life), was a champagne risotto (recipe will come later), and the other I made was a spinach risotto. You will get the recipe right now 😀

For 4 persons.

IMG_7483

What you need for the risotto  

  • 500 g. risotto rice (you can use regular rice)
  • App. 8 dl. broth
  • 1 big onion
  • 1-2 cloves of garlic
  • App. 1,5 dl whitewine
  • 1 bag of frozen spinach / 1 package of fresh spinach
  • Oliveoil
  • 90 g. parmesan cheese

How to do the risotto  

Heat up the oil in a pan. Cut the onion and garlic and fry them in the oil. Add the spinach and heat until it is thawed / become slippery.

Meanwhile boil some water and add the broth, so it’s ready to put in the rice.

Add rice and let them cook for 2-3 min., so they will suck up some of the oil.

Add the white wine and stir constantly in the rice with a wooden spoon until the rice has absorbed all the white wine.

Now add ALL of the broth and continue to stir until the rice has absorbed it all too. If the rice is still somewhat hard, then cook some more broth and pour in until they’ve got the right consistency.

When the rice has got the right consistency, take the pan of the heat and add the Parmesan cheese. Stir until the cheese is melted together with the rice. And voila! Now you have a super delicious – and very easy – risotto with spinach 😉

What you need for the chicken 

  • 500 g. chickenbreast
  • 1 tbs. oliveoil
  • 1 tbs. honey
  • 1 tbs. soya
  • 1/2 lemon (the juice)
  • Salt and pepper (for taste)

How to do the chicken  

Mix all the ingrediens for the marinate together in a bowl and put the chickenbreasts in the bowl too. Put the bowl in the fridge for as long as you can and fry the chicken on a pan 5-10 min. before the risotto is done.

What you need for the beetrootsalad 

IMG_7447

  • 3 beetroots
  • 1/2 bag of nuts (saladmix)
  • 1 æble
  • 1 tbs. oliveoil
  • 1/2 tbs. balsamico
  • A squeeze of lemon (to taste)
  • Salt and pepper (to taste)

How to do the beetrootsalad 

Rince and peel the beetroots and rip it. Cut the apples in small squares and mix them with the beetroot.

Mix oliveoil, balsamico, lemon juice, salt and peber in a small bowl and pour the mixture over the salad.

At last pour the nuts over the salad.

Here you go! Now you have a lovely, satiating and good (and easy) meal for dinner 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage til Amager / Back to Amager